Kako Kupiti Stanovanje Po Nalogi

Kazalo:

Kako Kupiti Stanovanje Po Nalogi
Kako Kupiti Stanovanje Po Nalogi

Video: Kako Kupiti Stanovanje Po Nalogi

Video: Kako Kupiti Stanovanje Po Nalogi
Video: Как украинские солдаты оскорбляют Россию. 60 минут по горячим следам от 19.08.21 2024, Marec
Anonim

Najpogosteje na nepremičninskem trgu kupci iščejo že pripravljena stanovanja. Kljub temu, če ni nujno, da se takoj preselite v stanovanje, hkrati pa želite prihraniti denar, je nakup stanovanja v gradnji dobra izbira. Toda vsi ne vedo, da ga je mogoče kupiti ne le od razvijalca, temveč tudi od osebe, ki je prej delovala kot soinvestitor, zdaj pa se je odločila, da bo svoje pravice podelila. Kako lahko uredite ta dogovor?

Kako kupiti stanovanje po nalogi
Kako kupiti stanovanje po nalogi

Navodila

Korak 1

Poiščite nastanitev, ki vam ustreza. To je mogoče storiti tako prek agencije kot samostojno, prek različnih časopisov in spletnih mest z oglasi za prodajo nepremičnin. Upoštevajte, da bližje kot je hiša, dražja so stanovanja, vendar boste imeli več zaupanja, da bo nepremičnina dostavljena.

2. korak

Preverite, ali je opredelitev "dodelitve" primerna za transakcijo, ki jo boste izvedli. Da bi to naredil, soinvestitorju gradnje še ni treba vpisati lastništva stanovanja. Če je že lastnik, boste morali skleniti kupoprodajno pogodbo.

3. korak

Poiščite odvetnika za pripravo pogodbe o odstopu. Če ste se za nakup stanovanja prijavili pri nepremičninski agenciji, vam bo pomagal interni odvetnik organizacije. Če kupujete svoj dom, poiščite neodvisnega odvetnika. To lahko storite v imeniku organizacij v vašem mestu ali na priporočilo prijateljev.

4. korak

Obrnite se na podjetje, ki gradi dom, ki vas zanima. Pridobite njihovo soglasje za dodelitev (za to boste morda morali plačati) in potrebne dokumente za hišo. Če je bilo stanovanje kupljeno na obroke, se pri investitorju pozanimajte, ali ima sedanji soinvestitor kakšen dolg. Odplačati jih je treba, da vam kasneje ne bo treba plačati. S podjetjem se dogovorite tudi za pogodbo, sklenjeno za dokončanje transakcije.

5. korak

Podpišite pogodbo o odstopu s trenutnim lastnikom. Če je z gradbenim podjetjem sklenil ločeno pogodbo o kapitalskem sodelovanju pri gradnji, boste morali svojo pogodbo registrirati pri Rosreestr. Če želite to narediti, se obrnite na lokalno podružnico Rosreestr, plačajte kotizacijo in vaša pogodba bo vključena v državni register transakcij z nepremičninami. Čeprav boste za to morali porabiti dodaten čas, po drugi strani pa boste zaščiteni pred morebitnimi goljufijami pri dodelitvi pravice - druge transakcije z istim stanovanjem in z drugo osebo ne bo mogel izvesti.

6. korak

Plačajte osebi, ki je prenesla pravice do stanovanja, znesek, določen v pogodbi.

Priporočena: